Informatie over Delta

Delta is een gezellige volleybalvereniging in Delft en is op 4 oktober 1991 ontstaan uit een fusie van volleybalverenigingen Tornado en AV'40. De namen van de deze verenigingen zijn verbonden met de huidige naam:

DELTA

.
Dit is een samenstelling van de woorden:

ft,

ornado en

V'40.

Binnen onze vereniging spelen in totaal ongeveer 95 mensen in de reguliere NeVoBo competitie (ongeveer 55 heren en 40 dames). Ook hebben we een recreantenafdeling met zo'n 40 sportievelingen en een groeiende groep jeugd en mini's.

Voor wie is Delta?

Wie kan er allemaal bij Delta komen spelen? In principe iedereen.... Wij zijn namelijk niet specifiek gericht op een bepaalde groep en/of wijk binnen Delft en omstreken. Onze vereniging bestaat uit een groeiend aantal jeugdspelers (eigen kweek), mensen die ooit bij een andere volleybalvereniging begonnen zijn of die al jaren bij Delta spelen. Ook bestaat een deel van onze leden uit oud-studenten, die het volleyballen bij een studentenvereniging ontgroeid zijn. Deze mix zorgt voor de unieke sfeer binnen Delta. Zo is het voor iedereen mogelijk om te volleyballen zoals hij/zij het wil.
Men kan competitie spelen, maar recreatief volleyballen kan ook en ook voor de jeugd en mini's is er ook genoeg te beleven. Kortom Delta is een ongedwongen volleybalvereniging, die voor ieder wat wils biedt.

Competitie

Wanneer men competitie wil spelen, is er voor ieder een passend niveau te vinden.
Bij de heren hebben wij teams in de promotieklasse, 1e, 2e en 3e.
Bij de dames hebben wij teams in de 1e, 2e, 3e en 4e klasse.
Daarnaast zijn er dit seizoen drie jeugdteams en twee groepen mini's.

Wedstrijden & trainingen

De wedstrijden en trainingen vinden plaats in onze eigen sporthal Kerkpolder. Ook op www.kerkpolder.nl te bekijken. Onze vaste speelavond is vrijdagavond, maar het wil bij uitzondering ook wel eens voorkomen dat er wedstrijden op zaterdag gespeeld worden. Iedereen is van harte welkom om eens een wedstrijd bij te wonen.
Delta teams spelen allemaal in hetzelfde, duidelijk herkenbare, tenue. De trainingen vinden op de overige dagen van de week plaats via dit trainingsschema.

Recreatief

De recreantenafdeling bestaat uit twee groepen. Groep A traint een keer per week op de donderdagavond, groep B traint op woensdag. De recreanten doen ook, met heren- en gemende teams, mee in de recreantencompetitie.
Twee keer per jaar wordt er op de trainingsavond een onderling mix-toernooi gehouden voor beide groepen.

Jeugd

De jeugdafdeling binnen Delta is de laatste tijd flink aan het groeien. Dat is uiteraard een goede zaak, want zij zijn tenslotte de toekomst! Er zijn nu momenteel 5 groepen jeugd te onderscheiden. De jeugd bestaat uit Jeugd A (16-18 jaar), Jeugd B (14-15 jaar) en Jeugd C (12-14 jaar) en mini's (7-12 jaar). De mini's doen mee aan allerlei minitoernooien en de andere jeugdteams spelen mee in de NeVoBo competitie. Alle teams behalen goede resultaten en doen met heel veel plezier aan allerlei activiteiten op en buiten het volleybalveld mee.

Na afloop van...

Na de training of wedstrijd is het bij Delta ook altijd nog heel erg gezellig. Na de verhuizing naar onze eigen sporthal Kerkpolder is onze kantine er ook stukken op vooruit gegaan. Veel meer ruimte en een groter assortiment, maar de gezelligheid van 'de Plomp' is nog wel gebleven. Het blijft dus nog steeds de beste plek om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook kun je er kennismaken met de andere mensen van de vereniging.