Een noodzakelijk kwaad?

Omdat in deze tijd van afspraken en regeltjes je niet zomaar zonder meer kunt gaan ballen heeft de NeVoBo een ingenieus ledenadministratie systeem opgezet. Voordeel hiervan is dat niet iemand zomaar in de plaats van iemand anders kan gaan spelen (competitievervalsing). Nadeel is dat iedere speler bij de bond bekend moet worden gemaakt. Daarvoor zorgen de ledenadministraties van de diverse aangesloten verenigingen.

Je kent het verschijnsel wel, wil je gewoon gezellig gaan ballen bij een leuke vereniging (DELTA natuurlijk...), komt er weer zo'n vervelend type met een inschrijfformulier aanstappen. Deze inschrijfformulieren worden door de ledenadministratie overgenomen op een officieel NeVoBo formulier en opgestuurd naar de bond. Na enige tijd ontvang je dan weer een mutatieformulier voor die persoon met een uniek nummer etc. plus een eventuele spelerskaart met datzelfde nummer.

Het voordeel van een ledenadministratie voor een vereniging is dat je weet hoeveel leden je hebt en waar die spelen, zodat je voldoende teams kan inschrijven voor de competitie, en natuurlijk ook waar een ieder woont en hoeveel hij of zij aan contributie moet betalen.

Uiterst belangrijk is dus dat de ledenadministratie actueel en correct blijft. Dus: Als je gaat verhuizen of er zijn andere wijzigingen m.b.t. adres/telefoonnummer/email o.i.d., geef dit dan zo spoedig mogelijk schriftelijk door aan het secretariaat of rechtstreeks aan de ledenadministratie of vul dit formulier in.