Volleybalvereniging VVV Delta

Persberichten Dames 1


(seizoen 2002-2003)

12 april 2003


Nesselande 2 - Delta 4-0 (25-8, 26-24, 25-16, 25-13)

Delta heeft het seizoen slecht afgesloten. Tegen het jonge Nesselande, dat nog voor lijfbehoud in de promotieklasse strijd, kwam Delta tekort. In de eerste set met Marjan Lantinga, Corine Cornelissen, Karen de Wit, Loes van der Tuuk, Monica Gronsveld en Esther Bennett kwam Delta er niet aan te pas. De servicepass van de Delftse dames was slecht, waardoor er zelf niet kon worden aangevallen en dus geen punten worden gescoord. Door vakantie en blessures (Hanneke van der Weerd was aan het eind van de laatste training door haar enkel gegaan) waren er ook geen wisselmogelijkheden om een verandering te forceren. In de tweede set herstelde Delta zich echter en ging het lang gelijk op, na wat ongelukkige ballen werd echter ook deze set verloren. Daarna was de motivatie weg en kon Nesselande gemakkelijk de broodnodige punten binnen halen. Delta is door dit verlies uiteindelijk zesde geworden. Zeker gezien het feit dat vrijwel hetzelfde team vorig jaar is gedegradeerd (doordat een team uit een tweede divisie zich terugtrok, werd Delta als reserve alsnog toegelaten tot de promotieklasse), is dit een goede prestatie te noemen. Met name op inzet en vechtlust is het team van Henk Noort uiteindelijk in het linkerrijtje geŽindigd.

5 april 2003
Delta - VSTS 2 0-4 (20-25, 17-25, 25-27, 19-25)

Delta kwam tegen de koploper net iets te kort om het VSTS echt moeilijk te maken. Delta startte noodgedwongen weer met dezelfde fantasie-opstelling als vorige week. Hanneke van der Weerd, Corine Cornelissen, Karen de Wit, Marjan Lantinga, Monica Gronsveld en Esther Bennett konden aan het begin van de wedstrijd VSTS gemakkelijk bijhouden, maar aan het einde van de set toonde VSTS aan waarom zij bovenaan staan en wonnen de set, met name door een goede middenaanval, vrij eenvoudig met 25-20. Ook in de tweede set trok Delta, met Ingrid van Egmond voor Esther Bennett, aan het kortste eind. In de derde set hervonden de Delftse dames zich en door onder andere een paar mooie aanvallen van Corine Cornelissen werd zelfs een setpunt behaald. Helaas kon dit niet worden verzilverd en ging de set met 27-25 verloren. In de vierde set kwam Delta, door een moeilijke service van Monica Gronsveld op een 18-14 voorsprong. Deze voorsprong werd echter in de daarop volgende servicebeurt van VSTS weer omgebogen naar 22-18 achterstand. Het Delftse verzet was hierna gebroken en de set, en daarmee de wedstrijd, werd met 25-19 verloren. Doordat ook Kalinko met 4-0 verloor staat Delta met nog ťťn wedstrijd te spelen nog altijd gedeeld vijfde.

29 maart 2003
Utrecht 3 - Delta 3-1 (25-17, 28-30, 26-24, 26-24)

Delta heeft het titelkandidaat Utrecht bijzonder moeilijk gemaakt. In Utrecht begon Delta net als vorige week met een fantasie-opstelling. Lantinga speelde wederom op de diagonaal en de Wit weer als hoofdblokkeerder. Daarnaast speelde Cornelissen als buitenaanvalster. Alleen van der Weerd (spelverdeelster), Bennett (hoofdblokkeerder) en Gronsveld (buitenaanvalster) stonden op hun vertrouwde positie. In de eerste set moest Delta duidelijk wennen aan het vroege tijdstip (de wedstrijd begon om 11:30 uur) en verloor de set met 25-17. De tweede set ging gelijk op, Lantinga bracht Delta met een mooie serviceserie op voorsprong, maar Utrecht kwam weer terug. In de spannende slotfase met lange rally's trok Delta uiteindelijk met 30-28 aan het langste eind. Ook in de derde set ging het lange tijd gelijk op. Aan het eind van de set, met de goed in vallende Babette Lassing (dames 2 voor Bennett) keek Delta tegen een 24-20 achterstand aan toen Hanneke van der Weerd ging serveren. Door een strakke service, waar de Utrechtse dames geen antwoord op hadden, bracht ze Delta terug in de set: 24-24. Utrecht hervond zich net op tijd en won de set met 26-24. De vierde set was een kopie van de derde, met lange rally' s en een gelijk opgaande strijd. Ook aan het einde van deze set bracht van der Weerd met haar service Delta terug in de set, maar Utrecht vocht terug en won uiteindelijk ook deze set met 26-24.

22 maart 2003
Delta - Kalinko 1-3 (21-25, 25-20, 23-25, 15-25)

Delta heeft de strijd om de vijfde plaats verloren van Kalinko. Delta begon noodgedwongen in een fantasie-opstelling met Lantinga op de diagonaal en de Wit als hoofdblokkeerder. De overige speelster waren Bennett, van der Tuuk, Gronsveld en van der Weerd. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar werd uiteindelijk gewonnen door de Scheveningse gasten. Door een betere service van onder andere van der Tuuk kon Delta meer druk zetten en kon Kalinko niet meer hun sterke middenaanval in stelling brengen. Delta won die set dan ook vrij gemakkelijk met 25-20. De derde set begon dramatisch en al snel keek Delta tegen een 18-12 achterstand aan. Delta vocht nog goed terug tot 22-20, maar kwam uiteindelijk net te kort om de set te winnen. Hierna was het Delftse verzet gebroken en werd de vierde set gemakkelijk weggegeven.

15 maart 2003
Delta - Greentex Spanning 220 3-2 (24-26, 13-25, 25-22, 25-20, 15-9)

Delta begon met Lantinga, de Wit, Bennett, van der Tuuk, Gronsveld en van Egmond slecht aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Door een betere pass en een goede service kwam Delta halverwege de set toch weer langszij. In de slotfase, met drie gescoorde punten van de Wit kreeg Delta zelfs een setpunt, maar deze kon niet worden verzilverd en de set werd met 26-24 verloren. In de tweede set, waarin de nummer 10 uit Bleiswijk knokte voor hun laatste kans, was het aan Delftse zijde nogal mat en zonder bezieling. De set werd dan ook in snel tempo verloren met 13-25. In de derde set, waarin de Wit en Gronsveld van plek waren gewisseld, werd al weer snel tegen een 4-1 achterstand aangekeken. Pas na de spelverdelerswissel, van der Weerd voor Lantinga, werd Delta wakker geschud en met een betere blokkering (onder andere van Bennett) en aanval kwam Delta terug in de wedstrijd. Door een goede serviceserie van van Egmond werd de derde set uiteindelijk gewonnen door Delta met 25-22. In de vierde set werd dit goede spel voortgezet. Lantinga (in het veld gekomen voor van Egmond) mocht de wedstrijd uitserveren naar 25-20. In de beslissende vijfde set was het verzet van Greentex gebroken en kon Delta gemakkelijk met 15-9 de vijfde set en dus de wedstrijd winnen. Delta staat nog steeds op de vijfde plaats, volgende week is het belangrijke duel met Kalinko, die op twee punten achterstand staat.

7 februari 2003
Skania - Delta 3-2 (21-25, 25-21, 16-25, 25-22, 15-7)

In de spannende derby tussen Skania en Delta heeft dit keer Skania aan het langste eind getrokken. De eerste set begon met voor Skania van der Helm, Buitelaar, Huisman, Kassens, Teutscher en Ravensbergen en voor Delta Lantinga, Gronsveld, Bennett, Cornelissen, de Wit en van Egmond in het veld en ging tot 21-21 gelijk op. Op 21-22 serveerde Monica Gronsveld met drie moeilijke services de set uit. In de tweede set kwam Skania door een goede serviceserie van Kassens op een 22-18 voorsprong. Delta kwam nog terug, maar kon de opgelopen achterstand niet meer goed maken. In derde set zette van der Weerd (net in het veld gekomen voor Lantinga) met een goede serviceserie de toon voor de derde set. Skania had geen antwoord op de moeilijke services van Delta en kwam er niet aan te pas, waardoor de winst gemakkelijk naar Delta ging. Door concentratiegebrek aan Delta-zijde kon Skania weer terugkomen in de wedstrijd en nam een 22-17 voorsprong. Delta vocht zich goed terug, maar kwam ondanks een goede service van Bennett, net te kort en verloor de set met 25-22. In de beslissende vijfde set kwam Skania al snel op een 8-1 voorsprong, Delta herstelde zich enigszins na de veldwissel, maar Skania gaf de voorsprong niet meer uithanden en was uiteindelijk de sterkste in het onderlinge duel. Skania staat nu stevig op de vierde plaats met 47 punten uit 16 wedstrijden, gevolgd door Delta met 38 punten uit 15 wedstrijden.

1 februari 2003
Delta - Be Fair 3-1 (25-20, 20-25, 25-15, 25-17)

De dames van Delta hebben in een goede partij met 3-1 van naaste concurrent Be Fair gewonnen. Coach Henk Noort begon doordat de vaste diagonaalspeelsters niet fit (Cornelissen) of niet aanwezig (van der Tuuk) waren met spelverdeler van der Weerd op de diagonaalpositie. Van der Weerd maakte deze keuze helemaal waar en speelde na een onwennig begin een goede wedstrijd. Delta met naast van der Weerd Lantinga, de Wit, Bennett, Gronsveld en van Egmond in het veld begon door een goede serviceserie van Lantinga goed aan de eerste set. Met gevarieerd spel en veel servicedruk kwam Delta niet in de problemen, al lieten ze Be Fair halverwege de set nog wel terugkomen tot 20-19. De tweede set begon Delta ongeconcentreerd en keek al snel tegen een achterstand aan van 7 punten. Delta hervond zich en kwam weer bij tot 18-20, maar door een goede service van BeFair werd de tweede set alsnog verloren. In de derde set serveerde van Egmond met onder andere 5 aces op rij van 4-3 naar 11-3. Deze riante voorsprong gaf Delta niet meer uit handen en de set werd met 25-15 gewonnen. In de vierde set bleef Delta goed spelen en won de wedstrijd verdient met 3-1.

21 januari 2003
InterRijswijk 2 - Delta 4-0 (25-21, 25-19, 25-20, 25-17)

Delta heeft zichzelf te kort gedaan door in Rijswijk geen enkele set te winnen van InterRijswijk. De gehele wedstrijd waren beide partijen aan elkaar gewaagd, alleen kon Delta op de beslissende momenten niet dat stapje extra bieden wat nodig was voor de setwinst. Delta (met van der Weerd, de Wit, Bennett, Cornelissen, Gronsveld en van Egmond) begon door een goede serviceserie van Cornelissen voortvarend aan de wedstrijd en nam brutaal een 5-2 voorsprong tegen de nummer 2 van de promotieklasse A. InterRijswijk kwam weer terug, maar Delta liep weer uit, onder andere door een paar goede blokballen van Esther Bennett, die steeds beter gaat spelen als middenspeelster. Aan het eind van de eerste set plaatste InterRijswijk een demarage, waarbii Delta niet kon volgen. De volgende twee sets waren een kopie van de eerste set. In een spannende strijd waren de ploegen tot 18-18 aan elkaar gewaagd en dan sloeg de ervaren Rijswijkse ploeg toe en stond Delta met lege handen. In de vierde set was het Delfse verzet gebroken en kon InterRijswijk gemakkelijk een 4-0 zege behalen.

18 januari 2003
Delta - Leyton D2 3-1 (25-21, 25-22, 16-25, 28-26)

Na 4 wedstrijden op rij te hebben verloren heeft Delta weer eens gewonnen. In sporthal Kerkpolder werd het 3-1 tegen degradatiekandidaat Leyton. Delta startte met Lantinga, van der Tuuk, Bennett, Cornelissen, Gronsveld en van Egmond goed aan de eerste set en nam door goede servicedruk een 8-3 voorsprong. Leyton kwam door een slecht draaiende pass aan Delta-zijde weer terug tot 10-10. Delta liep vervolgens weer uit naar 18-14, maar liet opnieuw Leyton terugkomen. Door tweemaal een "killing-blok" van Esther Bennett werd het uiteindelijk 25-21. De tweede set was een kopie van de eerste set. Delta liep uit naar 10-3, maar liet Leyton tot twee keer toe weer terugkomen voordat de set met 25-22 gewonnen werd. In de derde set was de servicedruk bij Delta even zoek en kreeg Leyton voor het eerst in de wedstrijd een ruime voorsprong, welke door Delta niet meer kon worden goedgemaakt, ook niet toen routinier Scherpen het veld inkwam voor van Egmond. In de vierde set, met Scherpen in de basis en van der Weerd voor Lantinga als spelverdeelster, herpakte Delta zich en nam een 9-4 voorsprong. Leyton kwam terug en pakte zelfs een 21-18 voorsprong. Delta vocht zich op karakter terug en kwam zelfs als eerste op setpoint: 24-23. Leyton stribbelde nog even tegen, maar uiteindelijk werd de vierde set met 28-26 door de Delftse dames gewonnen.

11 januari 2003
VSTS D2 - Delta 4-0 (25-16, 25-17, 25-23, 25-20)

Delta heeft geen stunt kunnen uithalen tegen de koploper. Delta startte met Lantinga, Gronsveld, Bennett, Cornelissen, de Wit en van Egmond slordig aan de eerste set. Delta nam wel een 2-0 voorsprong, maar maakte daarna te veel fouten om het VSTS echt moeilijk te maken. VSTS dat gedegen speelde met een moeilijke service en een goede aanval door het midden won gemakkelijk de eerste twee sets. Daarna ging het bij Delta beter draaien en was er uitzicht op de setwinst. De derde set ging echter net verloren met 25-23. In de vierde set keek Delta al snel tegen een achterstand 8-4 aan, Delta kwam nog wel terug tot 10-8, maar verloor uiteindeljk de vierde set met 25-20. Doordat ook naaste concurrenten Be Fair, Kalinko en Skania punten verspeelde staat Delta nog steeds op de vijfde plaats en blijft de vierde plaats (nu in het bezit van Skania) in het vizier.

21 december 2002
Be Fair - Delta 4-0 (25-15, 26-24, 25-19, 25-19)

Delta verloor evenals vorig week met 4-0. Delta startte met Lantinga, Gronsveld, Bennett, Cornelissen, de Wit en Scherpen matig aan de eerste set. Be Fair was alerter en behaalde een gemakkelijke eerste setwinst. In de spannende tweede set (met van Egmond voor Bennett) ging het gelijk op. Delta liep door een goede opslagserie van Gronsveld uit naar 5-0, maar gaf deze voorsprong al snel weer uit handen. De rest van de set ging het gelijk op. Delta kwam daarna met 24-22 voor, maar gaf de set toch nog uit handen. De derde set kregen de Delftse dames door slechte passes en slordig spel een serviceserie van 8 punten tegen. Dit kwam Delta niet meer te boven en de set werd verloren met 25-19. In de vierde set (met Benett voor Cornelissen en van der Tuuk voor Gronsveld) ging het gelijk op tot aan 18-16, daarna trok Be Fair de set naar zich toe en was de vierde nederlaag een feit. Delta is hierdoor gezakt naar de vijfde plaats. Delta is duidelijk toe aan vakantie. In het nieuwe jaar wacht koploper VSTS, waarbij Delta zich kan revancheren voor het verlies van de P/D-wedstrijd van vorig seizoen.

7 december 2002
Kalinko - Delta 3-2 (25-16, 16-25, 19-25, 25-20, 15-9)

Delta leed in Scheveningen haar tweede nederlaag van het seizoen. Tegen Kalinko werd het 3-2. In de eerste set, met van der Weerd, Gronsveld, Scherpen, Bennett, de Wit en van Egmond, liep de pass niet goed en werden er teveel persoonlijke fouten gemaakt. In de tweede set herstelde Delta zich, de service liep beter en de aanval scoorde. Setwinst was het gevolg. In de derde set werd het goede spel doorgezet en kwam Delta door een goede serviceserie van van der Weerd op een ruime voorsprong, die niet meer werd weggegeven. In de vierde set lukte er niet veel meer en keek Delta al in het begin tegen een grote achterstand aan. Door een goede serviceserie van Lantinga, die voor van der Weerd in het veld was gekomen, kwam Delta nog enigszins terug, maar het was te laat en de set werd met 25-20 verloren. De vijfde set begon dramatisch voor Delta. Binnen een mum van tijd stond Kalinko op een 13-2 voorsprong. Een goede serviceserie van Scherpen bracht Delta weer iets terug naar 14-7. Hierdoor werd een beschamende setstand voorkomen. Door deze nederlaag is Utrecht (dat zelf won met 4-0 van Zovoc) langszij gekomen. Volgende week zullen Utrecht en Delta in het onderlinge duel in Sporthal Kerkpolder gaan uitmaken wie op de derde plaats hoort.

23 november 2002
Greentex Spanning 220 - Delta 0-4 (12-25, 17-25, 18-25, 24-26)

Delta behaalde in de nieuwe sporthal in Bleiswijk een eenvoudige overwinning op lage middenmoter Greentex Spanning 220. Delta (met van der Weerd, Gronsveld, Scherpen, Cornelissen, de Wit en van Egmond) was met name serverend in de eerste set een maatje te groot. Door onder andere goede serviceseries van Cornelissen en Scherpen won Delta gemakkelijk met 25-12. Daarna werd de concentratie iets minder en begon Delta mee te doen met het rommelige spel van de tegenstander. Delta hield altijd de betere service en won vrij eenvoudig de tweede en derde set. In de vierde set werd het nog spannend. Door een aantal wisselingen: van der Tuuk voor van Egmond, Bennett voor Cornelissen en Lantinga voor van der Weerd was Delta even van slag en keek halverwege de set zelfs tegen een 16-12 achterstand aan. Deze werd echter goed gemaakt en Delta behaalde alsnog de volle winst.

16 november 2002
Delta - Zovoc 2 4-0 (25-23, 25-15, 25-14, 26-24)

Delta (met Lantinga, Gronsveld, Scherpen, Bennett, de Wit en van Egmond) begon goed aan de wedstrijd met goed spel kwamen ze op een 11-6 voorsprong. Zoals wel vaker liet Delta Zovoc weer terugkomen in de set, maar uiteindelijk trok Delta aan het langste eind. Daarna was het Zoetermeerse verzet gesloopt en won Delta gemakkelijk de tweede en derde set, met veel goede serviceseries waarop Zovoc geen antwoord had. In de vierde set maakte Delta het nog spannend door een 20-16 voorsprong uit handen te geven. De Delftse dames herstelde zich op tijd en zorgden ervoor dat het maximale aantal punten werd behaald. Delta staat nu op de derde plaats met 21 punten uit zes wedstrijden achter VSTS (29 uit 7) en InterRijswijk (24 uit 7).

8 november 2002
RVV - Delta 2-3 (25-15, 25-15, 24-26, 11-25, 11-15)

Het leek een echte vrijdagavondwedstrijd te worden, waarin aan Delta-zijde niets lukte. Delta, met de Wit op de plaats van de afwezige Scherpen, kwam maar niet tot scoren en ook met service werden te veel fouten gemaakt. De eerste twee sets liep RVV steeds gemakkelijk uit en de Delftse dames kwamen er niet aan te pas. In derde set gooide coach Henk Noort de opstelling om, de Wit kwam op haar vertrouwde plek en Gronsveld verhuisde naar het midden. Ook wisselde hij spelverdeler van der Weerd voor Lantinga en speelde Cornelissen op de plaats van van der Tuuk. Het pakte goed uit, er werd hard gewerkt en via een serviceserie van Gronsveld nam Delta aan het eind van de set een 24 - 21 voorsprong, RVV kwam terug tot 24 - 24, maar Delta trok uiteindelijk met 26 - 24 aan het langste eind. In de vierde set was het verzet van RVV door een prachtige serviceserie van van Egmond (7 punten op rij) gebroken en won Delta gemakkelijk de vierde set met 25-11. In de vijfde set zette van Egmond haar goede service voort en Delta gaf de verkregen voorsprong niet meer uit handen. Bennett serveerde tot slot met een ace de wedstrijd uit.

2 november 2002
Delta -Skania 3-2 (19-25, 25-18, 24-26, 26-24, 15-13)

De derby tussen Delta en Skania was vooral spannend. Delta (met Lantinga, Gronsveld(-Moerman), van Egmond, Bennett, de Wit en Scherpen) startte niet scherp en Skania pakte halverwege de eerste set een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. In de tweede set was Delta feller, met name de service en de verdediging verbeterden. De derde set kwam Delta op voorsprong, maar Skania kwam terug en won de set met 26-24. In de vierde set was het omgekeerde het geval: Skania had de winst in handen met een 21-16 voorsprong. Delta vocht zich echter terug en won de set alsnog met 26-24. In de vijfde set was het stuivertje wisselen, Delta kwam met 7-4 voor, Skania kwam terug tot 8-7. Na de veldwissel nam Delta weer een voorsprong, Skania kwam nog wel terug, maar Delta gaf de voorsprong niet meer weg en won met 15-13 de spannende derby.

12 oktober 2002
Delta - Inter Rijswijk 1-3 (25-16, 16-25, 12-25, 21-25)

Delta (met Scherpen, van der Weerd, Moerman, van Egmond, van der Tuuk en de Wit) startte goed. Met goed aanvalspel en sterke services werd een voorsprong opgebouwd die niet meer werd weggegeven. In de tweede set kwam InterRijswijk beter in het spel en lukte er bij Delta weinig meer. De pass lag moeizaam en Delta keek al snel tegen een achterstand aan. De derde set was zo mogelijk nog slechter van Delfse zijde en pas bij 8-24 ontwaakte Delta enigzins en werden vier punten op rij gescoord. Het goede spel werd in de vierde set doorgezet en Delta nam een ruime voorsprong naar 16-8 door onder andere een goede serviceserie van Lantinga. Helaas kreeg Delta ook een sterke serviceserie tegen waarin de voorsprong geheel werd weggeven. Deze klap kwam Delta niet meer te boven en verloor de set met 21-25.

5 oktober 2002
Leyton - Delta 1-3 (18-25, 25-22, 20-25, 23-25)

Delta (met Lantinga, Moerman, van Egmond, Bennett, de Wit en Scherpen) startte moeizaam en keek in de eerste set al snel tegen een 7-2 achterstand aan. Door een goede service serie van Karen de Wit werd deze achterstand omgebogen naar een 9-7 voorsprong. Delta kwam daarna beter in haar spel en de voorsprong werd verder uitgebouwd. In de tweede set begon Delta weer slecht en stond het al snel 7-1 voor de Leidse dames. Door een goede blokkering en gevarieerd aanvalspel werd de achterstand langzaam maar zeker ingelopen. Delta kwam echter net te kort om de setwinst te pakken. Het begin van de derde set (met van der Weerd voor Lantinga en van der Tuuk voor Bennett) was een kopie van de vorige sets. Delta kwam achter met 14-18, maar een goede serviceserie van Moerman naar 21-18 zorgde voor de ommekeer. De vierde set ging gelijk op tot 18-18 waarna Delta een lichte voorsprong nam en deze vervolgens weer uit handen gaf. Drie goede opslagen van van der Tuuk zorgde er echter voor dat Delta met 4 punten uit Leiden vertrok. Delta staat nu alleen aan de leiding met 9 punten, gevolgd door Skania met 8 punten uit twee wedstrijden.

27 september 2002
Delta - Nesselande D2 4-0 (25-19, 25-17, 25-21, 25-23)

Vooraf was de verwachting dat Delta moest aantreden tegen een potentiŽle titelkandidaat. Nesselande was namelijk vorig jaar uit de derde divisie gedegradeerd. Het bleek echter een jong en onervaren team te zijn. Delta startte voortvarend met Lantinga, Moerman, van Egmond, Cornelissen, de Wit en Scherpen. Door een mooie serviceserie van Marjan Lantinga kwam Delta halverwege de eerste set op voorsprong en die werd niet meer weggegeven. In de tweede set liep Delta uit naar 9-2 door een mooie serviceserie van Corine Cornelissen, maar Delta liet Nesselande terugkomen tot 11-9. Daarna werd de voorsprong toch weer uitgebouwd. In de tweede set maakte Loes van der Tuuk haar debuut met een direct servicepunt. In de derde set mocht de nieuwe spelverdeler Hanneke van der Weerd debuteren. In de vierde set was de concentratie een beetje weg, maar dit werd op tijd herstelt, zodat ook deze set werd gewonnen. Al met al een goede start.