Jeugd Informatie

Informatie over en voor de jeugd

We hebben een nieuwe pagina met informatie voor alle mini’s (6-12 jaar). Kijk hier voor actuele informatie, trainings- en wedstrijdtijden en foto’s.

De informatie op deze pagina is ook terug te vinden in het Delta jeugdboekje.

Delta Jeugdafdeling

De jeugdafdeling binnen Delta is de laatste tijd flink aan het groeien. Dat is uiteraard een goede zaak, want zij zijn tenslotte de toekomst! Op het moment heeft Delta de volgende jeugdteams: één groep A-jeugd (16-18), twee groepen B-jeugd (14-16 jaar) en twee groepen mini's (6-8 en 9-12 jaar). De mini's doen mee aan allerlei minitoernooien en de andere jeugdteams spelen mee in de NeVoBo competitie. Alle teams doen met heel veel plezier aan allerlei activiteiten op en buiten het volleybalveld mee.

Uitjes & Foto's

Er worden vaak verschillende activiteiten georganiseerd voor de jeugd en dat is uiteraard enorm leuk. Zo is er in de winter het ouder-kindtoernooi, het jeugdweekend begin juni en een beachvolleybaltoernooi eind juni.

Lid worden?

Wil je ook wel eens zien hoe gezellig de trainingen bij Delta zijn? Kom dan gerust eens een keer meetrainen. Je mag eerst 3 keer gratis meetrainen en daarna hoef je pas te beslissen of je lid wilt worden. Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar de Jeugdcommissie.

Trainingen

De jeugdleden trainen een keer per week op maandag in Sporthal Kerkpolder. Elke woensdag is er een extra training voor de A-jeugd en de B-jeugd. Eén keer in de maand is er op woensdag een extra training voor de oudste groep mini’s. De training op woensdag is altijd in de gymzaal van het Grotius College. In de schoolvakanties is er in principe geen training, tenzij met de trainer anders is afgesproken.
Zie ook het trainingsschema.

Competitie spelen

De mini's spelen van september tot april iedere maand een toernooi. Een toernooi wordt altijd op een zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur of tussen 13.00 en 17.00 uur gespeeld.

De jeugdteams spelen mee in de NeVoBo competite en de thuiswedstrijden worden op vrijdagavond of zaterdagmiddag gespeeld. Wanneer de uitwedstrijden gespeeld worden is afhankelijk van de thuisspeeldag van de tegenstander.

Voor het vervoer van en naar een wedstrijd of een toernooi zal een beroep gedaan worden op de ouders.

Spelregels

Voor minivolleybal gelden iets andere spelregels dan voor 'volwassenen' volleybal. Op de spelregelpagina kun je de verschillen vinden.

Een aantal praktische zaken

• Als je niet komt trainen, meld je dan zo vroeg mogelijk af bij je trainer. Telefoonnummers staan in het jeugd-infoboekje.
  • Adreswijzigingen doorgeven aan de ledenadministratie en aan de eigen trainer.
  • Er wordt een schema gemaakt voor het rijden bij uitwedstrijden. Dit schema wordt apart uitgedeeld. Graag onderling ruilen als het niet goed uit komt.
  • Je kunt als jeugdlid een vriend, vriendin of een klasgenoot die erover denkt om ook te gaan volleyballen meenemen naar de training. Zij kunnen drie keer gratis meetrainen. De trainer zal dan vragen of ze lid willen worden en eventueel competitie willen spelen.
  • Taken van de aanvoerder zijn: regelen dat er voldoende spelers voor een wedstrijd zijn, afspreken waar en hoe laat verzameld wordt voor uitwedstrijden, zorgen dat er ballen meegenomen worden.
  • En verder:

• Geen kauwgom tijdens het volleyballen.
  • Sieraden af doen voor de wedstrijd en training.
  • Sportschoenen met lichte zolen die vast kunnen (dus géén skateschoenen!).
  • Neem een waterflesje mee naar de training!